Droom jij ook weer van een zomerse barbecue op het strand waarbij je de zon in de zee ziet zakken? Of organiseer je vaak een barbecue op locatie bij je in de achtertuin? Helaas is dat wegens de huidige weersomstandigheden (sneeuw, vorst, kou) en de huidige lockdown met strenge maatregelen niet mogelijk. Toch is het nooit verkeerd om alvast te fantaseren hoe je komende zomer, wanneer het weer mag en kan, de gasten versteld doet laten staan.

Een geslaagde catering mag bij het organiseren van een feestje niet ontbreken

Bij het organiseren van een feestje mag een geslaagde catering niet ontbreken. Er bestaat de keuze om dit zelf allemaal te regelen of je schakelt een geschikt cateringbedrijf in. De meest voorkomende vorm van een catering is bijvoorbeeld een lopend buffet. Hierbij worden gasten uitgenodigd zelf hun bordje op te maken met allerlei lekkere hapjes en gerechten die daarvoor zijn bereid. Uiteraard heeft het ene cateringbedrijf meer keuze dan het andere catering bedrijf. Bij de afweging van die keuze is het daarom van groot belang om goed na te denken wat er bij je bedrijf past. Het moet overeenkomen met bijvoorbeeld de cultuur van het bedrijf. Daarnaast dient er rekening gehouden te worden met eventuele etenswensen van de gasten. Breng daarom eerst de allergieën van de uitgenodigde gasten in kaart. Pas dan kan er gericht maaltijden en hapjes bereid gaan worden of dit laten uitbesteden aan externe catering bedrijven.

Blijf de (lokale) horeca steunen

De horeca heeft het tijdens de coronacrisis erg lastig. Het is daarom een goed idee om de lokale horeca in de buurt of verder weg te steunen en maaltijden te bestellen. Vaak is er de optie dat deze restaurants het ook nog komen brengen op het aangegeven adres en opgeven tijdstip. Hiermee wordt een hoop tijd en ook stress in de keuken bespaard. Door zelf een catering te organiseren is het mogelijk om gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven, waar zij nog lang aan kunnen terugdenken. Eten is namelijk een heuse beleving. Om er een creatieve en onvergetelijke dag van te maken, kun je rekening houden met een aantal aspecten. Denk hierbij aan grote en unieke objecten waar verschillende soorten hapjes op kunnen geserveerd. Ook is het mogelijk om je als cateraar of organisator te laten inspireren door andere cateraars.

Andere adviezen om gasten een onvergetelijke ervaring mee te geven

Houd ook zeker de trends op het gebied van innovatie, catering, smaak en beleving in de gaten. Door goed op de hoogte te zijn van de laatste en de nieuwste ontwikkelingen op deze gebieden en tevens in te spelen op deze ontwikkelingen, blijf je de concurrentie een stap voor. De gasten proeven uiteraard de pure smaak van de gerechten die zij geserveerd krijgen. Door de huidige crisis is het niet mogelijk om veel en ver vooruit te plannen. Bijeenkomsten met veel mensen vinden voorlopig nog geen doorgang. Toch zijn daar vele creatieve en leuke oplossingen voor te bedenken. Als je verder nog benieuwd bent naar de trends op het gebied van catering, dan valt te denken aan live cooking, gezonde sapjes, storytelling en minder gebruik van vlees en vis. Vooral live cooking geeft een extra beleving bij de klanten. Het eten en alle andere gerechtjes worden voor hun ogen gemaakt. De koks kunnen dan ook vertellen wat ze aan het bereiden zijn.