De tijd dat smeerkaas alleen op een boterham werd gesmeerd, ligt ver achter ons. De heerlijk romige smeerkazen zijn op vele manieren een echte verrijking. Zonde om daar geen gebruik van te maken.

Smeerkaas naturel

De smeerkaas naturel is de traditionele smeerkaas en is gemaakt van de lekkerste kazen uit Gouda. De smaak die hiermee tot stand is gekomen, is rijk van smaak en zo zacht als room. Het genot van een harde kaas, in een zacht jasje gegoten.

Smeerkaas sambal

Zoals de naam smeerkaas sambal het al doet vermoeden, is aan deze smeerkaas echte sambal toegevoegd. Voor de liefhebber van een pittige smeerkaas is dit een echte aanrader.Net zo romig en zacht als de naturel smeerkaas, maar met een beduidend scherpere smaak.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn met smeerkaas?

Hieronder een aantal opties om gerechten op een eenvoudige manier een extra dimensie te geven.

Stamppot met smeerkaas

Een stamppot boerenkool kan je goed op smaak brengen door er een kuipje smeerkaas naturel doorheen te roeren. De smeerkaas dient dan ter vervanging van boter en melk die normaal gesproken voor het smeuïge effect zorgen.Door de zachte samenstelling en de warmte van de stamppot zorgt de smeerkaas door het hele gerecht voor een bijzondere toevoeging.

Smeerkaas op een tosti

Door wat smeerkaas op een tosti te smeren en deze verder te beleggen met groenten of andere lekkernijen, krijg je een heerlijk resultaat. Ben jij liefhebber van wat pittigheid, dan kan de smeerkaas sambal jou net dat beetje extra geven. Hier kan je chorizo of andere pittige worst aan toevoegen.

Cracker met smeerkaas

Een cracker of toastje met smeerkaas is snel klaar en lekker voor de kleine trek.

Ook bij een maaltijd met soep is een kuipje smeerkaas sambal of naturel goed toe te passen. Bak een stokbrood af in de oven en doe hier een laag smeerkaas op.Door de warmte van het afgebakken brood zorgt de smeerkaas voor een heerlijke smaakexplosie.

 

Dippen met smeerkaas

Heb je een gezellige avond voor de buis? Serveer dan wat kleine hapjes. Bij een borrelhapje is smeerkaas heerlijk.

Een plakje komkommer met smeerkaas naturel of smeerkaas als dipsausje voor chips.

Smeerkaas door de pasta

Maak je een maaltijd met spaghetti of penne, dan kan je dit extra op smaak brengen met smeerkaas. Welke smeerkaas je hiervoor gebruikt is natuurlijk geheel naar eigen smaak.