Wil je iemand een hart onder de riem steken omdat diegene een moeilijke tijd doorgaat? Of wil je iemand gewoon een beetje opvrolijken na slecht nieuws? Is diegene bijvoorbeeld gezakt voor zijn of haar examens of heeft hij of zij net een overlijden in de familie gehad? Dan kan het erg fijn zijn om een lief cadeautje te geven als teken dat jij aan hem of haar denkt. In dit artikel geef ik je drie cadeautips waarmee je iemand een beetje op kunt vrolijken. 

Chocola is altijd goed

Onder het mom van ‘chocolate solves everything’ kun je iemand waarschijnlijk het beste opvrolijken met chocola. Stel bijvoorbeeld een pakketje samen met verschillende soorten chocola of maak zelf iets van chocola, zoals een brownie of chocoladekoekjes. Houdt de ontvanger niet van chocola (wat je je toch bijna niet kunt voorstellen), dan kun je uiteraard ook voor iets anders kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een kaas cadeaupakket, een snoepjes pakket of een fruitschaal. Je kunt tegenwoordig van alles laten bezorgen, maar het kan in sommige gevallen beter zijn om het cadeau even persoonlijk langs te brengen. Gaat het bijvoorbeeld om iemand die heel eenzaam is, dan is jouw komst waarschijnlijk juist belangrijker dan het cadeau.

Even samen weg

Wanneer iemand niet lekker in zijn of haar vel zit, dan kan het enorm helpen om diegene wat afleiding te geven. Plan bijvoorbeeld een dagje of dagdeel weg voor diegene en ga iets doen wat hij of zij leuk vindt. Hierdoor kan hij of zij even vergeten wat er aan de hand is en even ontspannen. Qua uitjes kun je zo groot denken als je zelf wilt, maar je kunt het ook klein houden. Denk bijvoorbeeld aan een picknick of een filmavondje thuis, maar ook aan een weekendje weg of een dagje wellness. 

Een kleinigheidje met een gebaar

Een kleinigheidje met een groots gebaar is misschien nog wel het beste cadeau om iemand te geven. Denk hierbij aan een lief kaartje met een mooie boodschap of aan een ‘hug in a box’. Dit kleinigheidje kun je vaak gewoon over de post versturen, waardoor het echt een verrassing is voor de ontvanger. Het belangrijkste is dat je hiermee de boodschap overbrengt dat je aan diegene denkt. Of je dat nu met een sleutelhanger, met een geluksmunt of met een kaartje, het gaat om het idee.